7.СУ "Свети Седмочисленици"

европейски съюз  ОП за образование и растеж 

Вижте във връзката - Участие в проекти по европейска програма Еразъм+


На 10.03.2017 г. във връзка с проект "Твоят час" се проведе дебат на тема: „За или Против промяната на количествените (цифрови) оценки с качествени за всички ученици“.

Публичният дебат беше с формат Карл Попър -- Излагане на аргументи на двата отбора (за или против). Излъчване на победител от съдии, избрани за дебата и специално участие на публиката, която също излъчи победител.​


С новата учебна година, с висока интензивност продължиха дейностите на учениците и учителите от нашето училище по програма Еразъм+.

            По проекта „The Town as a Friendly Space for Developing Creativity and Entrepreneurship“ се проведоха нови срещи с представители на десетте страни участници. От началото на календарната 2016 г., такива имаше в град Куба, Португалия, Печ, Унгария, Таураге, Литва. Тези срещи бяха с учители и ученици, които работеха по различни теми, свързани с по-добри възможности за прилагането на качества като изобретателност и предприемчивост в образованието и образователния процес. Учениците създадоха любителски филми, подготвиха презентации и статистика, имаха възможността да участват в конференция свързана с проблемите на образованието в различните страни в Европейския съюз, на срещата в град Куба, Португалия. На срещата в Печ, Унгария учениците говориха със социален работник за случаите на социално изключване и методите за превенция и борба със същото. В Таураге, Литва нашите ученици и учители участваха във филмов конкурс за любителско кино и спечелиха награда за режисура, за филмът: „Това е моят град, аз живея тук“.

            Настояща задача по този проект е изготвянето на общо списание с информация за градовете, в които са училищата-партньори, информация, история и профил на самите образователни институции, богат снимков материал и описание на изобретателни и предприемчиви инициативи на ученици и учители. По това работи и екип от учители и ученици, от 7. СУ “Свети Седмочисленици“.

            Вторият ни проект е с културна, историческа и гражданска насоченост. Основна негова идея е да помогне на учениците от четири различни страни, които имат доста общо в миналото, да разгледат, изучат и анализират това общо минало, възможно най-балансирано и безпристрастно и да мислят са своето бъдеще заедно. Проектът се казва: „Common Past and Common Future, Seen through the Eyes of Austrian, Bulgarian, Hungarian and Turkish Students“ и отново се осъществява по програмата Еразъм+ на Европейската комисия.

            През 2016 г. се проведоха две срещи по проекта. Първата се състоя в град Гьор, Унгария, където се намира училището на унгарските ни партньори. Учениците трябваше да работят заедно в смесени групи върху исторически извори, научни и научно-популярни статии на историци, културни антрополози, археолози. Това със сигурност допринесе за изграждането на по-голяма ерудиция и критично мислене у същите. Темата на срещата беше „Миналото на нашите четири страни в периода XV – XVII век“. Преди срещата в Унгария, учениците се подготвяха в смесени групи, чрез средства за комуникация като: скайп, туинспейс, фейсбук и електронна поща. Така оформилите се смесени виртуални класни стаи, спомогнаха за една по-иновативна образователна подготовка.

            През ноември 2016 г. се проведе срещата в София по същия проект. Учениците работиха върху предизвикателствата, пред които се изправят старите Хабсбургска и Османска империи, раждането на националните движения и модернизационните инициативи. Разглеждаха се и важни и от днешна гледна точка теми, като институции, типове управление, съжителство с другите, общи места на социално общуване и памет, гражданство, идеята на Левски за чиста и свята република и други. Изготвени бяха календари с информация за проекта и снимки от негови срещи и дейности. Учениците участваха в дискусии, работилници, създадоха плакати по исторически и етнографски и граждански теми и прекараха една незабравима седмица заедно.

Нашата работа продължава......

 

НП "На училище без отсъствия",
"Училищен плод", "Училищно мляко",
"Подпомагане храненето на учениците от ПГ и начален етап (безплатни закуски)"

Erasmus logo

Проект - "Градът като приятелско място за развитие на предприемачеството и творчеството"

http://www.10towns.eu/bg

 

 

 

rss 32  facebook 32  twitter 32

Награди и постижения

 

Купи и грамоти

7. СУ в снимки

 

7. СОУ

Календар

Октомври 2017
НПВСЧПС
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031