7.СУ "Свети Седмочисленици"

Up Jam

Уважаеми съученици, учители, родители и приятели,

Ученическият съвет към 7. СУ „Свети Седмочисленици” организира Up Jam  благотворителен концерт!

Up Jam e благотворителен концерт с цел създаването на фонд за стипендии на ученици от цяла София, които да вземат участие в програмата за личностно развитие и постижения на „Международната награда на херцога на Единбург“.  Събитието ще се проведе на 28. октомври в клуб "Mixtape 5" oт 17:30 до 22:30 часа.

На концерта ще бъдат изпълнявани различни стилове музика като: рок, джаз, фънк, поп, рап, метъл, с идеята да покажем, че хората могат да се наслаждават на всичко, стига то да е изпълнено с любов.

В събитието ще участват групите: Grimaze, Funky Miracle, SoulBmoll, Buckstone, Hive Tressman и още други млади таланти!

За повече информация


 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/?p=#sigProId62bcf6f2ac

Поздравителни адреси към 7. СУ "Свети Седмочисленици" от:

Красимир Вълчев - министър на образование и науката

Мария Ачкова - кмет на район "Средец"

д.ик.н. Янка Такева - председател на СБУ

Юлиян Петров - председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"


 

СКЪПИ КОЛЕГИ, УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ, ГОСТИ,

ЧЕСТИТА НОВА УЧЕБНА 2017/2018г.

Скъпи ученици,

На всички вас предстои да изкачите следващото стъпало по пътя към духовното си съзряване. Ето защо ви  пожелаваме неуморност и постоянство в науките, не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е сила!

Мили деца, желаем ви много здраве, прекрасен и незабравим първи учебен ден, след това една успешна учебна година, изпълнена с много хубави емоции, съчетани с хиляди детски усмивки.

На нашите зрелостници - бъдете целенасочени и преодолявайте с успех матурите и уверено тръгнете по пътя, който сами сте избрали!

Уважаеми колеги,  родителите ни поверяват отново децата си, за да ги напътстваме и вдъхновяваме. Ние заедно трябва да се справяме с предизвикателствата в училище и в обществото в името на една по-висша цел – духовното ограмотяване на бъдещето на България – нашите деца!

Уважаеми родители, поощрявайте любопитството на вашите деца, създавайте им убеждението, че знанието е ценност. Опитвайте се в заетото си ежедневие винаги да намирате свободни моменти, за да споделяте с тях удоволствието от наученото или радостта от преодоляването на трудна задача. Бъдете до тях по пътя на израстването им като знаещи и мислещи хора!

На добър час!


 

Информация във връзка с писмо на МОН с вх. № РУО1-16887/ 12.07.2017 г., в изпълнение на заложените мерки по точки 4, 5 и 6 в Междуинституционалния план за действие за превенция на агресията и засилване на сигурността в образователните институции

  1. Списък на лицензирани доставчици на социални услуги
  2. Информация за същността на всеки един вид социална услуга
  3.  Практически насоки за действия при инцидент
  4. Добри практики за работа с децата и техните семейства /за запознаване на педагогическите специалисти в детските градини и училищата/

Представяне на учениците на 7. СУ на националните външни оценявания и ДЗИ - 2017 г.


Уважаеми родители на бъдещи първокласници - учебна 2017/2018 година, заповядайте на родителска среща на

27 юни 2017 г. от 18:00 часа.
Списъците с разпределението на децата по класове, както и класните им ръководители ще бъдат обявени в училището.


Уважаеми зрелостници и ученици от IV и VII клас,

  Педагогическият колектив и ръководството на 7. СУ „Свети Седмочисленици” изразява благодарност и поздравява зрелостниците (випуск 2017 г.) и учениците от IV и VII клас за много добрите им постижения на ДЗИ и НВО – м. май 2017 г.
  Със своите способности, трудолюбие и мобилизация в тези решителни за човешката съдба моменти Вие показахте най-важното условие за човешкия просперитет – воля за успех, основана на усилен труд. Сега Вие можете да се гордеете с Вашите постижения, а ние Ви благодарим за това, че чрез резултатите от изпитите осмислихте нашите професионални усилия за Вашето израстване в сферата на познанието.
  Пожелаваме Ви много здраве, успешен път в живота и тези резултати да са само първа крачка в мечтаната от Вас житейска реализация. Също така Ви желаем сполука в кандидатстването в избраните от Вас висши учебни заведения и предпочитани училища, в които желаете да бъдете ученици след IV и VII клас.


 

Проектът "Писатели гостуват в Седмо" чества своя десет-годишен юбилей. Вижте статия в "Литературен вестник" брой 19, год 26, 24-30.05.2017


 

Честит празник!

24 may 2017


Ден на отворените врати за Подготвителна група и 1. клас 

на 25 май 2017 г. от 10:00 до 14:00 часа!


 Ръководството на 7. СУ „Свети Седмочисленици” изказва благодарност на всички участници в концерта на 7. СУ, състоял се на 11.05.2017 г.

Всички Вие – децата и юношите на седмо училище показахте в своето творчество и интерпретации естетическа зрялост и стремеж към издигане на авторитета на Вашето училище.
С този си труд заслужихте аплодисментите на публиката, които са най-голямата награда за всеки артист по душа.

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/?p=#sigProId54d0ef7c38

Поздравителни адреси по случай патронния празник на училището
КТ Подкрепа     СО Район Средец    РУО София-град


Учениците от ЗИП информационни технологии 11. клас ви поздравяват с Деня на храбростта и празника на Българската армия и с християнския празник Гергьовден!

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/?p=#sigProId3f4dd327c6


Кандидатстване след VІІ клас - презентацията може да свалите от ТУК

ИНСТРУКТАЖ за БЕЛ и МАТ ИНСТРУКТАЖ за АЕ


ИНСТРУКТАЖ ЗА ДЗИ


 

Учениците от ЗИП информационни технологии 11. клас ви поздравяват с настъпващите празници - Цветница и Възкресение Христово!

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/?p=#sigProIdf97fe4cf80


 

Прием в I клас за учебната 2017/2018 г. 

Прием в подготвителна група за учебната 2017/2018 г.


Вестник Монитор публикува в електронното си издание наградените в конкурса "Моята Европа" есета на нашите ученици Радослав Стефанов от 10. а клас и Ли Канг Сонг от 10 г. клас.

Вижте статията тук:  "Моята Европа"


Честита Баба Марта!

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/?p=#sigProId52a6e767d6

Ученици от 7. СУ „Свети Седмочисленици“ с престижна награда от конкурс на Европейската комисия!

Вече знаем имената на победителите от конкурса за писане на есе на английски език на тема “Големите предизвикателства пред климатичните бежанци в Европа след 50 години” по идея на организаторите на семинара „Моята Европа“ и Европейската Комисия.
Това са учениците от 7. СУ „Свети Седмочисленици“:
     Радослав Николаев Стефанов от 10. а клас
     Катя Георгиева Иванова от 10. а клас
     Ли Канг Сонг от 10. г клас.
След доста оспорвана надпревара с ученици от още четири столични училища, сред които Първа английска езикова гимназия,119 СУ,108 СУ и Частно училище „Образователни технологии“, жури, избрано от учредителите на семинара „Моята Европа“, отсъди три от общо пет престижни награди на нашите ученици – пътуване до красивата столица Москва и членство в международния „Младежки съвет за бъдещето“ – “Youth Council for the Future”.
В „Младежкият съвет за бъдещето“ членуват победители от конкурса за писане на есе от различни държави, в които се организира семинарът “Моята Европа“. Той се свиква на всеки две години на специална среща “Get2Gather”, на която участниците дискутират и пишат статии по важни въпроси и проблеми на 21. век. Тази година Съветът се събира в Москва на 18-20 май.
Гордеем се с изключителното представяне на нашите ученици и им желаем успех на срещата в Москва!
Поздравления и благодарности и на техните учители по английски език!

Директорът Маруся Никова и нейният екип продължават да развиват иновативни интерактивни подходи в обучението. 

Статия във вестник Стандарт от 19 януари 2017 г.

 

 

 

Christmas small

 

Уважаеми родители, от тази учебна година в училището е поставена електронна система за достъп. Всички ученици ще получат карти за достъп и в училище ще бъдат допускани само ученици, притежаващи такива карти. Всеки родител ще може да се регистрира в портала безплатно и да следи движението на своето дете през контролните точки.

За регистрация и достъп използвайте:
 school safety 160x235

Учениците от 7. СУ „Свети Седмочисленици” взеха участие в Районното първенство по футбол от Ученически игри 2016/2017 година, провело се на 27 и 28 октомври 2016 година на спортен комплекс „Спортна София 2000” и в трите възрастови групи.

Класиране на отборите на учениците
от 7. СУ „Свети Седмочисленици”

Момчета V – VII клас - III място
Юноши VIII – X клас - II място
Юноши – XI – XII клас – IV място

 

На 5 октомври 2016 г. - Международния ден на учителя, в 7. СУ се състоя една емоционална среща.

Председателят на СБУ д.ик.н. г-жа Янка Такева гостува на учениците от 2. „г“ клас на 7. СУ „Свети Седмочисленици“.

Повод бе стартът на Националния проект „Грамотност чрез четене“.

В Часа по четене второкласниците се потопиха във вълшебството на приказния свят. Оказа се, че любимата приказка на г-жа Такева е „Синята брада“. Интересна, непринудена и незабравима ще остане срещата за малките ученици.

Директорът на училището г-жа Маруся Никова и класът на Даниела Марашева получиха подаръци от СБУ, изработени по повод Световния ден на учителя, и комплект лимитирани издания на „Рибния буквар“ и „История славянобългарска“.

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/?p=#sigProId5e798e71e9

Събитието бе отразено на сайта на Синдиката на българските учители:
НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ „ГРАМОТНОСТ ЧРЕЗ ЧЕТЕНЕ“
Учениците от столичното Седмо СУ “Св. Седмочисленици“ се включиха в Проекта

Отново писатели гостуват в Седмо

След 5-годишно прекъсване в нашето училище бе възобновен проектът, започнал през 2007 г., „Писатели гостуват в Седмо” на Живка Симова, писател и ст. учител по български език и литература. В началото на октомври 2016 г. гост на учениците от ХІ класове бе поетът, редакторът и преподавателят във Факултета по журналистика в СУ „Св.Кл.Охридски” Марин Бодаков. Идеята бе приветствана от директора на 7. СУ „Свети Седмочисленици” г-жа Маруся Никова.
„Проектът е вдъхновен от желанието да се въведе младият човек в малко познати/непознати полета на съвременната ни литература; да ги запознае с различни идеи и интерпретации на български художествени произведения (включително и от учебната програма) от съвременни писатели; да разшири техния социален, културологичен, естетически и психологически диапазон в усвояването на художествената словестност; да провокира изява на творчески заложби и др”- сподели г-жа Ж.Симова, която представи живота и последните книги на поета. Освен настоящи и бивши ученици на Седмо, присъстваха Ат. Ненов, зам.-директор, учителите И. Дуева, Св. Янакиева, Е. Трингова, библиотекар и др. Гостът сподели размисли за творчеството, както и аспекти за някои български класици в съвременната ни култура и духовност. По традиция той бе поздравен със стихотворение на ученици от Седмо. Тази година авторката бе Йоана Попниколова от ХІ „Д” кл.
Теодора Банова, бивша ученичка на 7. СУ

M.Bodakow,2016Успешна учебна 2016-2017 година!

Новата учебна 2016-2017 година

 


11 май 2016 г. - Патронен празник
на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

 

12 i 1 klas copy

obshta

znamena

pozdravi

 

 


Реализация на учениците от ХII клас на учебната 2014-2015 година. 

Реализация ХII клас

 

 Патронен празник на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

Честит празник на всички ученици и преподаватели!

 11may

 

 

 

 

Благотворителна инициатива на ученици от 7. СОУ.

koncert

 

9 май – Ден на ученическото самоуправление

 екип Училище прати депутати в ЕС

str

   Знания за ЕС, демонстрирани на отличен английски, спечелиха на учениците от 7 СОУ "Св. Седмочисленици" правото да станат евродепутати за ден. Те победиха в регионален конкурс на програмата "Еuroscola" на Европейския парламент.

   На 14.02.2013 г. 24 ученици от училището "заседаваха" в Страсбург. Заедно с 450 млади хора от 20 страни, разделени в 6 комисии, те дебатираха актуални проблеми на съюза. Комисиите трябваше да изготвят свои предложения за решаването им и след това да ги защитят пред пленарната зала. Двама от общо шестимата председатели, избрани да представляват комисиите, се оказаха ученици на 7 СОУ. Това са Румяна Керчева и Самуил Величков, и двамата от ХI клас.

   “Неизмерим е ефектът от участието на нашите ученици в програмата", разказва директорът Цанка Ямболиева. "Тръгвайки към най-представителната институция на Европейския съюз - парламента, с определена доза страх, несигурност в себе си, както и липса на самочувствие, всичките наши ученици се върнаха преобразени", сподели тя. "Участието в програмата не само ще остане незабравимо и неповторимо за тях, но то им даде и самочувствие и увереност, че могат, че знаят, че не са поразлични и че могат да печелят симпатиите и признанието на своите връстници от цяла Европа."


rss 32  facebook 32  twitter 32

Награди и постижения

 

Купи и грамоти

7. СУ в снимки

 

7. СОУ

Календар

Октомври 2017
НПВСЧПС
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031