7.СУ "Свети Седмочисленици"

Списък класирани ученици за V клас за учебната 2017-2018 година


Уважаеми родители на бъдещи първокласници - учебна 2017/2018 година, заповядайте на родителска среща на
27 юни 2017 г. от 18:00 часа.
Списъците с разпределението на децата по класове, както и класните им ръководители ще бъдат обявени в училището.


Уважаеми зрелостници и ученици от IV и VII клас,

  Педагогическият колектив и ръководството на 7. СУ „Свети Седмочисленици” изразява благодарност и поздравява зрелостниците (випуск 2017 г.) и учениците от IV и VII клас за много добрите им постижения на ДЗИ и НВО – м. май 2017 г.
  Със своите способности, трудолюбие и мобилизация в тези решителни за човешката съдба моменти Вие показахте най-важното условие за човешкия просперитет – воля за успех, основана на усилен труд. Сега Вие можете да се гордеете с Вашите постижения, а ние Ви благодарим за това, че чрез резултатите от изпитите осмислихте нашите професионални усилия за Вашето израстване в сферата на познанието.
  Пожелаваме Ви много здраве, успешен път в живота и тези резултати да са само първа крачка в мечтаната от Вас житейска реализация. Също така Ви желаем сполука в кандидатстването в избраните от Вас висши учебни заведения и предпочитани училища, в които желаете да бъдете ученици след IV и VII клас.


 

Проектът "Писатели гостуват в Седмо" чества своя десет-годишен юбилей. Вижте статия в "Литературен вестник" брой 19, год 26, 24-30.05.2017


 

Честит празник!

24 may 2017


Ден на отворените врати за Подготвителна група и 1. клас 

на 25 май 2017 г. от 10:00 до 14:00 часа!


 Ръководството на 7. СУ „Свети Седмочисленици” изказва благодарност на всички участници в концерта на 7. СУ, състоял се на 11.05.2017 г.

Всички Вие – децата и юношите на седмо училище показахте в своето творчество и интерпретации естетическа зрялост и стремеж към издигане на авторитета на Вашето училище.
С този си труд заслужихте аплодисментите на публиката, които са най-голямата награда за всеки артист по душа.

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/#sigProIdeef675f2d0

Поздравителни адреси по случай патронния празник на училището
КТ Подкрепа     СО Район Средец    РУО София-град


Учениците от ЗИП информационни технологии 11. клас ви поздравяват с Деня на храбростта и празника на Българската армия и с християнския празник Гергьовден!

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/#sigProId1041b5a71a


Кандидатстване след VІІ клас - презентацията може да свалите от ТУК

ИНСТРУКТАЖ за БЕЛ и МАТ ИНСТРУКТАЖ за АЕ


ИНСТРУКТАЖ ЗА ДЗИ


 

Учениците от ЗИП информационни технологии 11. клас ви поздравяват с настъпващите празници - Цветница и Възкресение Христово!

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/#sigProId1e9d3ca02e


 

Прием в I клас за учебната 2017/2018 г. 

Прием в подготвителна група за учебната 2017/2018 г.


Вестник Монитор публикува в електронното си издание наградените в конкурса "Моята Европа" есета на нашите ученици Радослав Стефанов от 10. а клас и Ли Канг Сонг от 10 г. клас.

Вижте статията тук:  "Моята Европа"


Честита Баба Марта!

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/#sigProIda0128177e0

Ученици от 7. СУ „Свети Седмочисленици“ с престижна награда от конкурс на Европейската комисия!

Вече знаем имената на победителите от конкурса за писане на есе на английски език на тема “Големите предизвикателства пред климатичните бежанци в Европа след 50 години” по идея на организаторите на семинара „Моята Европа“ и Европейската Комисия.
Това са учениците от 7. СУ „Свети Седмочисленици“:
     Радослав Николаев Стефанов от 10. а клас
     Катя Георгиева Иванова от 10. а клас
     Ли Канг Сонг от 10. г клас.
След доста оспорвана надпревара с ученици от още четири столични училища, сред които Първа английска езикова гимназия,119 СУ,108 СУ и Частно училище „Образователни технологии“, жури, избрано от учредителите на семинара „Моята Европа“, отсъди три от общо пет престижни награди на нашите ученици – пътуване до красивата столица Москва и членство в международния „Младежки съвет за бъдещето“ – “Youth Council for the Future”.
В „Младежкият съвет за бъдещето“ членуват победители от конкурса за писане на есе от различни държави, в които се организира семинарът “Моята Европа“. Той се свиква на всеки две години на специална среща “Get2Gather”, на която участниците дискутират и пишат статии по важни въпроси и проблеми на 21. век. Тази година Съветът се събира в Москва на 18-20 май.
Гордеем се с изключителното представяне на нашите ученици и им желаем успех на срещата в Москва!
Поздравления и благодарности и на техните учители по английски език!

Директорът Маруся Никова и нейният екип продължават да развиват иновативни интерактивни подходи в обучението. 

Статия във вестник Стандарт от 19 януари 2017 г.

 

 

 

Christmas small

 

Уважаеми родители, от тази учебна година в училището е поставена електронна система за достъп. Всички ученици ще получат карти за достъп и в училище ще бъдат допускани само ученици, притежаващи такива карти. Всеки родител ще може да се регистрира в портала безплатно и да следи движението на своето дете през контролните точки.

За регистрация и достъп използвайте:
 school safety 160x235

Учениците от 7. СУ „Свети Седмочисленици” взеха участие в Районното първенство по футбол от Ученически игри 2016/2017 година, провело се на 27 и 28 октомври 2016 година на спортен комплекс „Спортна София 2000” и в трите възрастови групи.

Класиране на отборите на учениците
от 7. СУ „Свети Седмочисленици”

Момчета V – VII клас - III място
Юноши VIII – X клас - II място
Юноши – XI – XII клас – IV място

 

На 5 октомври 2016 г. - Международния ден на учителя, в 7. СУ се състоя една емоционална среща.

Председателят на СБУ д.ик.н. г-жа Янка Такева гостува на учениците от 2. „г“ клас на 7. СУ „Свети Седмочисленици“.

Повод бе стартът на Националния проект „Грамотност чрез четене“.

В Часа по четене второкласниците се потопиха във вълшебството на приказния свят. Оказа се, че любимата приказка на г-жа Такева е „Синята брада“. Интересна, непринудена и незабравима ще остане срещата за малките ученици.

Директорът на училището г-жа Маруся Никова и класът на Даниела Марашева получиха подаръци от СБУ, изработени по повод Световния ден на учителя, и комплект лимитирани издания на „Рибния буквар“ и „История славянобългарска“.

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/#sigProId2ceeae470f

Събитието бе отразено на сайта на Синдиката на българските учители:
НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ „ГРАМОТНОСТ ЧРЕЗ ЧЕТЕНЕ“
Учениците от столичното Седмо СУ “Св. Седмочисленици“ се включиха в Проекта

Отново писатели гостуват в Седмо

След 5-годишно прекъсване в нашето училище бе възобновен проектът, започнал през 2007 г., „Писатели гостуват в Седмо” на Живка Симова, писател и ст. учител по български език и литература. В началото на октомври 2016 г. гост на учениците от ХІ класове бе поетът, редакторът и преподавателят във Факултета по журналистика в СУ „Св.Кл.Охридски” Марин Бодаков. Идеята бе приветствана от директора на 7. СУ „Свети Седмочисленици” г-жа Маруся Никова.
„Проектът е вдъхновен от желанието да се въведе младият човек в малко познати/непознати полета на съвременната ни литература; да ги запознае с различни идеи и интерпретации на български художествени произведения (включително и от учебната програма) от съвременни писатели; да разшири техния социален, културологичен, естетически и психологически диапазон в усвояването на художествената словестност; да провокира изява на творчески заложби и др”- сподели г-жа Ж.Симова, която представи живота и последните книги на поета. Освен настоящи и бивши ученици на Седмо, присъстваха Ат. Ненов, зам.-директор, учителите И. Дуева, Св. Янакиева, Е. Трингова, библиотекар и др. Гостът сподели размисли за творчеството, както и аспекти за някои български класици в съвременната ни култура и духовност. По традиция той бе поздравен със стихотворение на ученици от Седмо. Тази година авторката бе Йоана Попниколова от ХІ „Д” кл.
Теодора Банова, бивша ученичка на 7. СУ

M.Bodakow,2016Успешна учебна 2016-2017 година!

Новата учебна 2016-2017 година

 


11 май 2016 г. - Патронен празник
на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

 

12 i 1 klas copy

obshta

znamena

pozdravi

 

 


Реализация на учениците от ХII клас на учебната 2014-2015 година. 

Реализация ХII клас

 

 Патронен празник на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

Честит празник на всички ученици и преподаватели!

 11may

 

 

 

 

Благотворителна инициатива на ученици от 7. СОУ.

koncert

 

9 май – Ден на ученическото самоуправление

 екип Училище прати депутати в ЕС

str

   Знания за ЕС, демонстрирани на отличен английски, спечелиха на учениците от 7 СОУ "Св. Седмочисленици" правото да станат евродепутати за ден. Те победиха в регионален конкурс на програмата "Еuroscola" на Европейския парламент.

   На 14.02.2013 г. 24 ученици от училището "заседаваха" в Страсбург. Заедно с 450 млади хора от 20 страни, разделени в 6 комисии, те дебатираха актуални проблеми на съюза. Комисиите трябваше да изготвят свои предложения за решаването им и след това да ги защитят пред пленарната зала. Двама от общо шестимата председатели, избрани да представляват комисиите, се оказаха ученици на 7 СОУ. Това са Румяна Керчева и Самуил Величков, и двамата от ХI клас.

   “Неизмерим е ефектът от участието на нашите ученици в програмата", разказва директорът Цанка Ямболиева. "Тръгвайки към най-представителната институция на Европейския съюз - парламента, с определена доза страх, несигурност в себе си, както и липса на самочувствие, всичките наши ученици се върнаха преобразени", сподели тя. "Участието в програмата не само ще остане незабравимо и неповторимо за тях, но то им даде и самочувствие и увереност, че могат, че знаят, че не са поразлични и че могат да печелят симпатиите и признанието на своите връстници от цяла Европа."


rss 32  facebook 32  twitter 32

Награди и постижения

 

Купи и грамоти

7. СУ в снимки

 

7. СОУ

Календар

Юни 2017
НПВСЧПС
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930