7.СУ "Свети Седмочисленици"

ПОКАНА

Уважаеми родители,

Заповядайте на родителска среща в 7. СУ „Свети Седмочисленици” по график, както следва:

05.12.2016 г./ понеделник/
–– подготвителни групи, I – IV клас – 18.00 ч.
––VVIII клас – 18.30 ч.

08.12.2016 г./ четвъртък/–– IX– XII клас – 18.30 ч.

Родителските срещи са със следния дневен ред:

1. Запознаване с Правилника на МОН за създаването, устройството и дейността на обществените съвети към детските градини и училища.

2. Излъчване на представител на паралелката за събранието на родителите, на което ще бъде избран общественият съвет на 7. средно училище „Свети Седмочисленици”.

3. За член на обществения съвет всеки родител може да номинира себе си, друг родител на ученик в училището или професионално доказани личности от различни области на обществения живот, изявени общественици, спомоществователи, бивши възпитаници, които не са родители на ученици от училището.
В събранието на родителите може да участва с право на глас само един родител на ученик от всяка паралелка в 7. СУ „Свети Седмочисленици”.

4. Успех и дисциплина на учениците – среща с учителите по учебните предмети.

Подробна информация за функциите и правомощията на обществения съвет може да откриете тук - Правилник за обществените съвети

С уважение,

Маруся Никова 
Директор на 7. СУ „Свети Седмочисленици”

Уважаеми Родители, от тази учебна година в училището е поставена електронна система за достъп. Всички ученици ще получат карти за достъп и в училище ще бъдат допускани само ученици притежаващи такива карти. Всеки родител ще може да се регистрира в портала безплатно и да следи движението на своето дете през контролните точки.

За регистрация и достъп използвайте:
 school safety 160x235

СЪОБЩЕНИЕ

На 19.11.2016 г, от 11:00 часа в 7.СУ "Свети Седмочисленици" ще се проведе 18-ти Софийски математически турнир,
за ученици от І до VІІІ клас. Време за работа : І клас - 40 минути, ІІ- VІІІ клас - 90 минути.
Учениците от начален етап заявяват своето желание за участие при класния си ръководител и плащат такса 7 лева до 10.11.2016 г.
Учениците от V до VІІІ клас се записват за участие при своя учител по математика и също плащат такса 7 лева.
На 19.11.2016 г. учениците трябва да се явят в 10:30 часа с документ за самоличност, химикал, молив
и чертожни инструменти. Не се разрешава ползването на калкулатори.

Учениците от 7. СУ „Свети Седмочисленици” взеха участие в Районното първенство по футбол от Ученически игри 2016/2017 година, провело се на 27 и 28 октомври 2016 година на спортен комплекс „Спортна София 2000” и в трите възрастови групи.

Класиране на отборите на учениците
от 7. СУ „Свети Седмочисленици”

Момчета V – VII клас - III място
Юноши VIII – X клас - II място
Юноши – XI – XII клас – IV място

 

На 5 октомври 2016 г. - Международния ден на учителя, в 7. СУ се състоя една емоционална среща.

Председателят на СБУ д.ик.н. г-жа Янка Такева гостува на учениците от 2. „г“ клас на 7. СУ „Свети Седмочисленици“.

Повод бе стартът на Националния проект „Грамотност чрез четене“.

В Часа по четене второкласниците се потопиха във вълшебството на приказния свят. Оказа се, че любимата приказка на г-жа Такева е „Синята брада“. Интересна, непринудена и незабравима ще остане срещата за малките ученици.

Директорът на училището г-жа Маруся Никова и класът на Даниела Марашева получиха подаръци от СБУ, изработени по повод Световния ден на учителя, и комплект лимитирани издания на „Рибния буквар“ и „История славянобългарска“.

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/?p=content&cid=7&scid=12#sigProId276fb8a4d4

Събитието бе отразено на сайта на Синдиката на българските учители:
НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ „ГРАМОТНОСТ ЧРЕЗ ЧЕТЕНЕ“
Учениците от столичното Седмо СУ “Св. Седмочисленици“ се включиха в Проекта

Отново писатели гостуват в Седмо

След 5-годишно прекъсване в нашето училище бе възобновен проектът, започнал през 2007 г., „Писатели гостуват в Седмо” на Живка Симова, писател и ст. учител по български език и литература. В началото на октомври 2016 г. гост на учениците от ХІ класове бе поетът, редакторът и преподавателят във Факултета по журналистика в СУ „Св.Кл.Охридски” Марин Бодаков. Идеята бе приветствана от директора на 7. СУ „Свети Седмочисленици” г-жа Маруся Никова.
„Проектът е вдъхновен от желанието да се въведе младият човек в малко познати/непознати полета на съвременната ни литература; да ги запознае с различни идеи и интерпретации на български художествени произведения (включително и от учебната програма) от съвременни писатели; да разшири техния социален, културологичен, естетически и психологически диапазон в усвояването на художествената словестност; да провокира изява на творчески заложби и др”- сподели г-жа Ж.Симова, която представи живота и последните книги на поета. Освен настоящи и бивши ученици на Седмо, присъстваха Ат. Ненов, зам.-директор, учителите И. Дуева, Св. Янакиева, Е. Трингова, библиотекар и др. Гостът сподели размисли за творчеството, както и аспекти за някои български класици в съвременната ни култура и духовност. По традиция той бе поздравен със стихотворение на ученици от Седмо. Тази година авторката бе Йоана Попниколова от ХІ „Д” кл.
Теодора Банова, бивша ученичка на 7. СУ

M.Bodakow,2016Успешна учебна 2016-2017 година!

Новата учебна 2016-2017 година

 


11 май 2016 г. - Патронен празник
на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

 

12 i 1 klas copy

obshta

znamena

pozdravi

 

 


Реализация на учениците от ХII клас на учебната 2014-2015 година. 

Реализация ХII клас

 

 Патронен празник на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

Честит празник на всички ученици и преподаватели!

 11may

 

 

 

 

Благотворителна инициатива на ученици от 7. СОУ.

koncert

 

9 май – Ден на ученическото самоуправление

 екип Училище прати депутати в ЕС

str

   Знания за ЕС, демонстрирани на отличен английски, спечелиха на учениците от 7 СОУ "Св. Седмочисленици" правото да станат евродепутати за ден. Те победиха в регионален конкурс на програмата "Еuroscola" на Европейския парламент.

   На 14.02.2013 г. 24 ученици от училището "заседаваха" в Страсбург. Заедно с 450 млади хора от 20 страни, разделени в 6 комисии, те дебатираха актуални проблеми на съюза. Комисиите трябваше да изготвят свои предложения за решаването им и след това да ги защитят пред пленарната зала. Двама от общо шестимата председатели, избрани да представляват комисиите, се оказаха ученици на 7 СОУ. Това са Румяна Керчева и Самуил Величков, и двамата от ХI клас.

   “Неизмерим е ефектът от участието на нашите ученици в програмата", разказва директорът Цанка Ямболиева. "Тръгвайки към най-представителната институция на Европейския съюз - парламента, с определена доза страх, несигурност в себе си, както и липса на самочувствие, всичките наши ученици се върнаха преобразени", сподели тя. "Участието в програмата не само ще остане незабравимо и неповторимо за тях, но то им даде и самочувствие и увереност, че могат, че знаят, че не са поразлични и че могат да печелят симпатиите и признанието на своите връстници от цяла Европа."


rss 32  facebook 32  twitter 32

Награди и постижения

 

Купи и грамоти

7. СУ в снимки

 

7. СОУ

Календар

Декември 2016
НПВСЧПС
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031