7.СУ "Свети Седмочисленици"

 

7. СУ “Св. Седмочисленици” е домакин на първа възрастова група - VІІ клас на олимпиадата по биология и здравно образование!

Списъци на разпределението на учениците, които ще се явят на олимпиада по БЗО в 7. СУ

Областният кръг на олимпиадата по биология ще се проведе на 26.02.2017год.
Начало: 9:00 часа
Продължителност: 4 астрономически часа за всички класове. 
Придружителите и участниците да се явят в училището домакин до 08:20 часа.

Учениците трябва да заемат работните си места не по-късно от 08:40 часа. Допускането в залите ще се извършва след представяне на документ за самоличност – лична карта или ученическа карта и бележник.
Учениците трябва да носят със себе си син химикал, могат да ползват калкулатор и за чертежи – моливи и други пособия.

7. СУ “Св. Седмочисленици” е домакин на първа възрастова група - VІІ клас!
Директор на училището: Маруся Никова
Телефони за връзка с училището: 02 9876370

Електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Ученици от 7. СУ „Свети Седмочисленици“ с престижна награда от конкурс на Европейската комисия!
Вече знаем имената на победителите от конкурса за писане на есе на английски език на тема “Големите предизвикателства пред климатичните бежанци в Европа след 50 години” по идея на организаторите на семинара „Моята Европа“ и Европейската Комисия.
Това са учениците от 7. СУ „Свети Седмочисленици“:
     Радослав Николаев Стефанов от 10. а клас
     Катя Георгиева Иванова от 10. а клас
     Ли Канг Сонг от 10. г клас.
След доста оспорвана надпревара с ученици от още четири столични училища, сред които Първа английска езикова гимназия,119 СУ,108 СУ и Частно училище „Образователни технологии“, жури, избрано от учредителите на семинара „Моята Европа“, отсъди три от общо пет престижни награди на нашите ученици – пътуване до красивата столица Москва и членство в международния „Младежки съвет за бъдещето“ – “Youth Council for the Future”.
В „Младежкият съвет за бъдещето“ членуват победители от конкурса за писане на есе от различни държави, в които се организира семинарът “Моята Европа“. Той се свиква на всеки две години на специална среща “Get2Gather”, на която участниците дискутират и пишат статии по важни въпроси и проблеми на 21. век. Тази година Съветът се събира в Москва на 18-20 май.
Гордеем се с изключителното представяне на нашите ученици и им желаем успех на срещата в Москва!
Поздравления и благодарности и на техните учители по английски език!

Директорът Маруся Никова и нейният екип продължават да развиват иновативни интерактивни подходи в обучението. 

Статия във вестник Стандарт от 19 януари 2017 г.

 

 

 

Christmas small

 

Уважаеми родители, от тази учебна година в училището е поставена електронна система за достъп. Всички ученици ще получат карти за достъп и в училище ще бъдат допускани само ученици, притежаващи такива карти. Всеки родител ще може да се регистрира в портала безплатно и да следи движението на своето дете през контролните точки.

За регистрация и достъп използвайте:
 school safety 160x235

Учениците от 7. СУ „Свети Седмочисленици” взеха участие в Районното първенство по футбол от Ученически игри 2016/2017 година, провело се на 27 и 28 октомври 2016 година на спортен комплекс „Спортна София 2000” и в трите възрастови групи.

Класиране на отборите на учениците
от 7. СУ „Свети Седмочисленици”

Момчета V – VII клас - III място
Юноши VIII – X клас - II място
Юноши – XI – XII клас – IV място

 

На 5 октомври 2016 г. - Международния ден на учителя, в 7. СУ се състоя една емоционална среща.

Председателят на СБУ д.ик.н. г-жа Янка Такева гостува на учениците от 2. „г“ клас на 7. СУ „Свети Седмочисленици“.

Повод бе стартът на Националния проект „Грамотност чрез четене“.

В Часа по четене второкласниците се потопиха във вълшебството на приказния свят. Оказа се, че любимата приказка на г-жа Такева е „Синята брада“. Интересна, непринудена и незабравима ще остане срещата за малките ученици.

Директорът на училището г-жа Маруся Никова и класът на Даниела Марашева получиха подаръци от СБУ, изработени по повод Световния ден на учителя, и комплект лимитирани издания на „Рибния буквар“ и „История славянобългарска“.

View the embedded image gallery online at:
http://www.7-mo.com/?p=content&cid=7&scid=12#sigProId276fb8a4d4

Събитието бе отразено на сайта на Синдиката на българските учители:
НАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТ „ГРАМОТНОСТ ЧРЕЗ ЧЕТЕНЕ“
Учениците от столичното Седмо СУ “Св. Седмочисленици“ се включиха в Проекта

Отново писатели гостуват в Седмо

След 5-годишно прекъсване в нашето училище бе възобновен проектът, започнал през 2007 г., „Писатели гостуват в Седмо” на Живка Симова, писател и ст. учител по български език и литература. В началото на октомври 2016 г. гост на учениците от ХІ класове бе поетът, редакторът и преподавателят във Факултета по журналистика в СУ „Св.Кл.Охридски” Марин Бодаков. Идеята бе приветствана от директора на 7. СУ „Свети Седмочисленици” г-жа Маруся Никова.
„Проектът е вдъхновен от желанието да се въведе младият човек в малко познати/непознати полета на съвременната ни литература; да ги запознае с различни идеи и интерпретации на български художествени произведения (включително и от учебната програма) от съвременни писатели; да разшири техния социален, културологичен, естетически и психологически диапазон в усвояването на художествената словестност; да провокира изява на творчески заложби и др”- сподели г-жа Ж.Симова, която представи живота и последните книги на поета. Освен настоящи и бивши ученици на Седмо, присъстваха Ат. Ненов, зам.-директор, учителите И. Дуева, Св. Янакиева, Е. Трингова, библиотекар и др. Гостът сподели размисли за творчеството, както и аспекти за някои български класици в съвременната ни култура и духовност. По традиция той бе поздравен със стихотворение на ученици от Седмо. Тази година авторката бе Йоана Попниколова от ХІ „Д” кл.
Теодора Банова, бивша ученичка на 7. СУ

M.Bodakow,2016



Успешна учебна 2016-2017 година!

Новата учебна 2016-2017 година

 






11 май 2016 г. - Патронен празник
на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

 

12 i 1 klas copy

obshta

znamena

pozdravi

 

 


Реализация на учениците от ХII клас на учебната 2014-2015 година. 

Реализация ХII клас

 

 Патронен празник на 7. СОУ "Свети Седмочисленици"

Честит празник на всички ученици и преподаватели!

 11may

 

 

 

 

Благотворителна инициатива на ученици от 7. СОУ.

koncert

 

9 май – Ден на ученическото самоуправление

 екип



 Училище прати депутати в ЕС

str

   Знания за ЕС, демонстрирани на отличен английски, спечелиха на учениците от 7 СОУ "Св. Седмочисленици" правото да станат евродепутати за ден. Те победиха в регионален конкурс на програмата "Еuroscola" на Европейския парламент.

   На 14.02.2013 г. 24 ученици от училището "заседаваха" в Страсбург. Заедно с 450 млади хора от 20 страни, разделени в 6 комисии, те дебатираха актуални проблеми на съюза. Комисиите трябваше да изготвят свои предложения за решаването им и след това да ги защитят пред пленарната зала. Двама от общо шестимата председатели, избрани да представляват комисиите, се оказаха ученици на 7 СОУ. Това са Румяна Керчева и Самуил Величков, и двамата от ХI клас.

   “Неизмерим е ефектът от участието на нашите ученици в програмата", разказва директорът Цанка Ямболиева. "Тръгвайки към най-представителната институция на Европейския съюз - парламента, с определена доза страх, несигурност в себе си, както и липса на самочувствие, всичките наши ученици се върнаха преобразени", сподели тя. "Участието в програмата не само ще остане незабравимо и неповторимо за тях, но то им даде и самочувствие и увереност, че могат, че знаят, че не са поразлични и че могат да печелят симпатиите и признанието на своите връстници от цяла Европа."


rss 32  facebook 32  twitter 32

Награди и постижения

 

Купи и грамоти

7. СУ в снимки

 

7. СОУ

Календар

Февруари 2017
НПВСЧПС
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728